Hoofdstuk 3: De kansen van een tijdje ertussen uit in de Tussentijd

Als we met enige regelmaat even uit de waan van de dag stappen, zijn we in staat om soms in één oogopslag te zien wat er uit balans is.  Volgens Leonardo da Vinci is dat onze aangeboren intelligentie. Maar als we daar geen gebruik van maken, kunnen we ook zomaar verstrikt raken in de dagelijkse realiteit, net zolang tot zich van buitenaf een gelegenheid voordoet. Sommigen van ons raken burn-out, anderen worden ziek en soms wil een pandemie ervoor zorgen dat we pas op de plaats maken en ‘uitzoomen.’

 

Zo’n moment of periode van pas op de plaats maken, kun je als stilstand ervaren, maar ook zien als kansrijk om op een andere manier opnieuw in beweging te komen.Met andere woorden, zo’n periode ‘in between’ biedt oneindig veel kansen om een wending on je leven te maken. 

Die tijd tussen er-middenin-zitten en  vernieuwd terug te keren, noemen we ook wel De Tussentijd. En nu komt het: De Godin toont zich het liefst in de Tussentijd. In dit hoofdstuk geven we je iets meer houvast over die grondeloze tussentijd. Die tussentijd wordt door andere culturen ook wel gezien als droomtijd. Of andersom: de tijd dat we dromen wordt gezien als belangrijke tussentijd waarin je kunt creëren wat je in het echte even wilt manifesteren. Als je in je eigen leven ook die perioden van tussentijd gaat herkennen, kun je de held in je eigen verhaal worden. Dat wil jij toch ook? Met behulp van al die inzichten die De Godin je in die tussentijd aanreikt? 

Shopping Cart
Scroll naar top