Hoofdstuk 4: Storytelling als houvast en rode draad

In tijden van overgang, waarin niets meer is wat het was, dienen verhalen als houvast.

Oorspronkelijk hebben de oude mythologische verhalen ook altijd die functie gehad in tijden van overgang. Ze verhalen over de universele wetmatigheden van de transformatie tijdens de inwijdingsreis: de overgang van kind naar volwassene,  van leven naar sterven, van dood naar wedergeboorte.  

Inspiratie teksten schrijven

In de vervolgcursus Honor the Goddess in You – Een reis door de tussentijd vertellen we in 7 afleveringen het verhaal van de vriendinnen Danae en Gaia die er achter komen dat ze beiden in hun dag- en nachtdromen door de tussentijd reizen. En dat ze daarin alle twee dezelfde boodschap en inspiratie oppikken, waarmee ze in de dagrealiteit verder werken in hun expressie in beeld en tekst. Met alle magische gevolgen van dien.

Alma: “Het oorspronkelijke verhaal van Prinses Danaë schreef ik in 2006 bij het schilderij van Daniëlle Jaspers. Het verhaal gaat over een meisje dat bereid is haar haren te offeren voor iets dat groter is dan zijzelf. Het ‘toeval’ wil dat in 2007 mijn dochter door een ernstige ziekte haar haren verliest  en we met het hele gezin in een grondeloze tussentijd terechtkomen. Als mijn dochter in 2009 weer helemaal genezen is verklaard,  herschrijf ik het verhaal en voeg ik er een tweede verhaal aan toe: Gaia en het Aardedier. Top op de dag van vandaag beschouw ik die periode als een grote reis door de tussentijd waarin mijn dochter mij heeft laten zien hoe wij de wereld en onszelf weer terug in balans kunnen brengen.”

In hoofdstuk 4 nemen we je mee naar De Nieuwe Wereld, met het kinderverhaal van Gaia en het Aardedier als rode draad. En kun je door korte schilder- en schrijfoefeningen in je Art Journal ervaren hoe verhalen over reizen door de tussentijd ook jou op verhaal kunnen brengen. In tekst én in beeld.

Shopping Cart
Scroll naar top