Welkom!

Lieve reisgenoot!
Superleuk dat je met ons meedoet! Daan en ik gaan eindelijk ook een keer de dromen en inspiratie  vangen tijdens de 13 Heilige nachten. Je weet wel, die periode tussen Kerstnacht en Driekoningen waarin de sluier tussen het aardse en het kosmische het dunst is. Wat we daar mee kunnen? Nou, ze zeggen dat we dan beter onze dromen kunnen vangen in deze tussentijd. En dan bedoelen we onze dromen in de nacht, droomtijd. Deze tussentijd leent zich bij uitstek ervoor om lekker bij jezelf naar binnen te gaan, de tijd te nemen om te reflecteren op het afgelopen jaar, los te laten wat je niet meer dient en te ontvangen wat er voor je klaarligt. En het magische is, dat wat je op dag 1 droomt, samenhangt met wat je in de 1e maand (januari) van het nieuwe jaar gaat tegenkomen. En wat je op dag 2 droomt in februari, etc. Hoe leuk en spannend is dat?

“En hoe inspirerend is het, dacht ik, als je een verhaal als leidraad neemt tijdens de 12 Heilige Nachten? Om jezelf een thema te verschaffen in het vangen van de dromen in deze bezinningstijd? Maar ja, welk verhaal gaat het worden? De Goddelijke Komedie van Dante Allighieri? Een nieuw oud verhaal dat ik nog moet ontdekken? Of heb ik een zelf een verhaal te schrijven? 

Op een dag fluisterden mijn muzen mij indringend in: “Het is waar Alma. Dat je in dit jaar, het jaar 2022, iets met de kracht van die 12 Heilige nachten mag doen waar zoveel wijsgeren uit zowel de paganistische als Christelijke traditie al zo lang over spreken.  De tijd is namelijk gekomen dat de wijsheid van het Noorden en het Westen wil samengaan met de wijsheid van het Oosten en Het Zuiden. En wel gedurende die nachten tussen 24 december en 6 januari waarin de sluier tussen het aardse en het kosmische het dunst is. Dat is namelijk de tijd dat we makkelijker toegang krijgen tot de Droomtijd. En waarin wij muzen beter door jullie gehoord kunnen worden. 

Als je je overdag laat inspireren door de thema’s die de meestervertellers je aanreiken, sta je ’s nachts wagenwijd open om ook onze wijsheden in je dromen te kunnen vangen. Als je overdag dan je dromen opschrijft, erbij tekent of schildert, zul je versteld staan hoe dat gaat doorwerken in het nieuwe jaar dat voor je ligt.” 

“Oh wow”, dacht ik. Dat komt mooi uit. Dit jaar heb ik me juist verdiept en getraind in lucide dromen, ook om mijn dromen beter te vangen en te onthouden. En weet ik inmiddels dat er veel creatief potentieel huist in de droomtijd. Maar over welke verhalen en meestervertellers hebben jullie het dan?”, vroeg ik nieuwsgierig aan mijn muzen. Ik hoefde de vraag maar te stellen, of mijn aandacht werd getrokken naar mijn boekenkast en mijn hand pakte zowaar drie boeken uit mijn thuisbibliotheek: 

* Het droomlied van de Noorse koning Olav Asteson, opgetekend door M. Landstad
* Wisdom Rising, geschreven door de Amerikaanse Tsultrim Allione 
Haft Paykar, geschreven door de Perzische dichter Nizami, bewerkt tot het kinderboek
De zeven wijze prinsessen, door Wafa’ Tarnowska (tekst) en Nilesh Mistry (illustraties)

“Ga daar maar mee ontwerpen en verras jezelf”, luidde de opdracht. En zo ontstond deze reisgids, die we graag met jou delen. Een reisgids die ons langs de wijsheid van de 12 godinnen brengt, die allemaal in jezelf te vinden zijn. Mits je er maar tijd voor maakt.

In de module ‘Je reisgids in 2 fasen vertellen we je uitgebreid over hoe deze reisgids jou door de 13 Heilige nachten loodst en in creatie brengt. 

ZOOMOPNAME van 19 december
In deze twee video’s geven we in het eerste deel nog meer tekst en uitleg over de cursus en stellen een aantal cursisten enkele vragen. In het tweede deel begeleidt Daan ons in een geleide meditatie om contact te maken met onze intentie voor deze 13 Heilige nachten.

 

Mooie reis!

Liefs, Danielle en Alma

Scroll naar boven