VERBIND JE MET DE NATUUR ELEMENTEN EN JOUW CREATIEVE BRON IN EEN CIRKEL VAN SISTERS


Herken je dit?

OPEN JOUW INNERLIJK OOG 
EN KUS JE EIGEN WIJSHEID WAKKER

Co-creatief kuntsproject De Nieuwe Aarde

Wat kun je verwachten van een workshop?

In onze losse workshops nemen we je mee op een creatieve reis langs de energie van de chakra’s en de Godinnen van de vijf elementen.
Zij verschijnen in verschillende gedaanten aan ons als we via lichaamswerk, ademhaling, klank, meditatie, visualisatie en rituelen contact maken met de vijf elementen in de natuur.  Zo zullen in de Aarde-reeks  de Godinnen van de aarde zich aan je tonen om je te helpen jouw plek op deze wereld in te nemen, zodat je veilig bent bij jezelf. Zij helpen je inzien dat de aarde buiten je, ook de aarde in jou is.

SPECIALE EDITIE: WORKSHOP DE NIEUWE AARDE

De workshops staan in het teken van het element en de godinnen van de Aarde.
We zullen dan met jou Het verhaal van het unieke kunstwerk De Nieuwe Aarde delen:

Gaia: “Toe, verzamel je alsjeblieft in cirkels, reis de droomtijd in, deel je dromen  en transformeer lijden in wijsheid door te dansen, te zingen, te schilderen en te schrijven. En geef mij opnieuw geboorte.”

Die roep om de wedergeboorte van Gaia wordt met de dag luider en luider. En de urgentie om dat dragende veld van vroedvrouwen en doula’s te maken, steeds groter en groter.

Co creatie: Claudia Volders, Danielle Jaspers en Alma Wattimena

Op 8 maart 2021 zijn we intuitief begonnen met een co-creatief kunstwerk dat de inleiding is geworden van wat we nu de wedergeboorte van De Nieuwe Aarde noemen. We weten dat dit kunstwerk, dat als een helende mandala is, op veel plekken haar werk heeft te doen en een katalysator kan zijn voor velen om het vertrouwen in de aarde en de natuur te herstellen. Zodat de Nieuwe Aarde zich ontvangen kan voelen.

Workshop Water, Vuur, Lucht en Ruimte

In de workshop van water zullen de Godinnen van het Water je vertellen dat  het water van de bron waarin je baadt, ook het water is in jouw innerlijke bron waarin je jezelf kunt opschonen en opladen.

De Vuurgodinnen zullen volgen en je laten ervaren dat het vuur van de haard ook het vurige is van je innerlijke zon waarmee je blokkerende emoties en gedachten kunt transformeren en waarmee je jezelf en anderen kunt verwarmen. En de Godinnen van de Lucht en de Ruimte maken je wakker in de wijsheid van je hart en je hogere bewustzijn van allesomvattende ruimte en de cyclische tijd. Waarmee je met de snelheid van verhoogde energie (windpaard) kunt  reizen en manifesteren.

Wat ga je doen?
Je gaat stap voor stap op een creatieve manier verbinding maken met de energie van de vijf elementen en de daarmee corresponderende chakra’s en ontdekken dat met elk chakra en elk element ook de wijsheid van je innerlijke godin samenhangt. Door ook verbinding met hen te maken en te belichamen, ontwikkel je onderscheidingsvermogen en raak je vertrouwd met de stem en beeldtaal van je innerlijke gids(en). We doen dit in een cirkel van sisterhood waarin we elkaars spiegel zijn en zonder oordeel aanwezig zijn met al wat is en zich wil aandienen en helen in onszelf en het collectief. 

In elke workshop zul je met verschillende materialen (acryl, aquarel, potlood, houtskool, ecoline, pen, stift, gescheurd papier) op verschillende soorten formaten doek en papier gaan werken aan een verbeelding van de belichaming van het Goddelijke, het Heilige vrouwelijke in jou zelf. Een kunstwerk dat je blijvend zal doen herinneren aan de wonderlijke reis die je zowel autonoom als collectief hebt afgelegd en geladen zal zijn met jouw goddelijke energie. Je zult versteld staan van de helende en transformerende kracht die het zal uitstralen. Niet alleen  voor jezelf, maar ook voor degenen met wie je het gaat delen, als je dat zou willen.

Eerstvolgende data:

volgen………………. 2023 

Wanneer en waar is het?
Op losse dagen van 10.00 tot 17.00 in het atelier van Danielle in Amerongen. Adres bekend na inschrijving.

Investering: 111 euro per workshopdag, inclusief materialen, inclusief btw voor particulieren en excl. btw voor zelfstandigen.

€111 per workshop

WE MOEDIGEN JOU AAN JE EIGEN INTUÏTIE EN INNERLIJKE STEM(MEN) TE OMARMEN
IEDEREEN KAN MEEDOEN, WANT IEDEREEN HEEFT EEN CREATIEVE BRON
HIERIN BESTAAT GEEN GOED, SLECHT, MOOI OF LELIJK 

CREEER SAMEN MET ANDERE VROUWEN EEN NIEUW NARRATIEF IN EEN TEMPEL VAN SISTERHOOD

MEDITATIE * LICHAAMSWERK * RITUELEN * INTUITIEF SCHILDEREN & SCHRIJVEN * VERHALEN VERTELLEN *DANS

ONTDEK NIEUWE OF VERBORGEN DELEN VAN DE GODIN IN JOU
DUIK IN INSPIRERENDE  OPDRACHTEN
DIE JOU HELING EN TRANSFORMATIE KUNNEN BRENGEN

Wie zijn wij?

Lachen om jezelf

Daniëlle (1969):  Sinds 2004 geef ik als beeldend kunstenares & kunstzinnig coach 1-op-1 coaching, cursussen en workshops in mijn atelier en galerie Het Hartenhuis. Schilderen is voor mij als adem voor de ziel; het werkt bevrijdend en helend. Het liefst doe ik het elke dag. Elk jaar geef ik in Frankrijk enkele schilderweken intuïtief schilderen en geef ik met Alma retraites in Portugal en in Nederland. Ik noem ons artistieke energiewerkers omdat we samen met jou op diverse lagen werken aan jouw innerlijke & creatieve proces.”
 
Alma (1973): “Mijn naam betekent ‘ziel’ en ‘voedend en verkwikkend’. Sinds 2003 maak en vertel ik als storyteller Bezielde verhalen. Voor particulieren en organisaties die begeleid willen worden in tijden van verandering en transformatie. Mijn inspiratiebronnen zijn mijn gezin, mijn vrienden, mijn familie, mijn werkrelaties, de natuur, Het Tibetaans Boedisme, performance art, kunst, muziek en mijn eigen nieuwsgierige aard. Ik geef trainingen, workshops, retraites, coaching in storytelling, mindfullness, creatieve expressie, ritueelbegeleiding en dialoog in mijn Studio Storycatching

Voor vrouwen die .........

DEZE WORKSHOPS BIEDEN JOU EEN TRANSFORMERENDE CREATIEVE REIS
EEN INSPIRERENDE EN VERKWIKKENDE CREATIE-TIJD 
DE LESSEN HELPEN JE TE LATEN ZIEN WIE JE WERKELIJK BENT
JE EIGEN WAARHEID TE SPREKEN EN GAAN STAAN IN JE EIGEN KRACHT

Lijkt het je wat?

Q&A'S

Al het materiaal dat je tijdens de lessen in Benschop gebruikt is inbegrepen. Wil je thuis verder in creatie, dan krijg je van ons als je je opgeeft direct een lijst met materialen die je kunt aanschaffen. Natuurlijk zijn dat suggesties en ben je zelf vrij om te kiezen waarmee je werkt. Misschien heb je al van alles in huis waarmee je aan de slag kunt. Jij bepaalt echt zelf waarmee jij in creatie gaat. 

Wij kopen onze materialen altijd online bij http://www.vanbeekart.nl maar je kunt ook goed terecht bij je lokale kunstmaterialenhandel (als die weer open zijn).

 

In deze cursus schilder je vanuit jouw innerlijke wijsheid, intuïtie en fantasie, je laat je leiden en werkt zonder vooropgesteld doel. En door het zo te doen, eer je als het ware De Godin in je: die kwaliteit die we vrouwelijk noemen, omdat het organisch en intuïtief creëert. Je kunt dus in abstractie blijven, maar soms ontstaat er spontaan een gezicht in je werk. Het is helemaal aan jou waar je richting en vorm aan geeft. Alles is goed. Geef jezelf vooral toestemming te spelen en te ont-dekken. En ja, die godin gaat op doek verschijnen. Let maar op en verras jezelf!

Scroll naar boven