VIER JE LICHAAM

One day retreat
Het is helaas niet voor iedereen haalbaar om er een hele week tussenuit te gaan. Terwijl we die break en die verbinding met onszelf en het goddelijke vrouwelijke in ons zo hard nodig hebben om in het hier en nu te blijven. Daarom organiseren wij deze one day retreat waarin je op een speelse en creatieve manier toch bij die rust en verbinding kunt komen.

International Women’s day
En gaan we dus uitgerekend op Internationale vrouwendag vieren dat we ons mogen identificeren met dat prachtige, krachtige, kwetsbare, gevoelige, fijnzinnige, wijze, intuitieve, sensuele vrouwelijke lijf. Hoe? Door met elkaar een liefdevol, speels en veilig veld op te trekken. Waarin we expressie kunnen geven aan alles wat er in ons leeft. En zoals wij dat graag doen: in dans en in creatie!

EROS dansvoorstelling
Nadat we overdag zelf met onze zintuiglijke en zinnelijke kwaliteiten hebben kunnen spelen, gaan we als afsluiting met z’n allen naar de dansvoorstelling ‘EROS, Celebrate the body,’ geregisseerd door Boukje Schweigman& en DOX. In Eros gaan zes vrouwen op zoek naar de kracht en het plezier van hun sensualiteit. In een eigentijds ritueel gaan de remmen los en wordt vrouwelijkheid in al haar facetten gevierd. Boukje Schweigman over het werkproces: ‘Het leek wel of we de doos van Pandora openden. Veel vrouwen hebben als het ware een deksel op hun onderbuik en niet voor niks. Eeuwenlange onderdrukking en misbruik hebben hun sporen achtergelaten. Die donkere kanten, de schaamte en het schuldgevoel, hebben ze in de veiligheid van de repetitieruimte opgezocht en achter zich gelaten. Ze wilden over de drempel heen stappen, de vreugde, de kracht van het lichaam en de speelse levenslust herontdekken.”
En als je er nog geen genoeg van hebt gehad….na afloop opent EROS de dansvloer voor een afterparty. 

 

Programma
9.30  Inloop
10.00 Openingsritueel, meditatie, dans en lichaamswerk
11.30  Creatieve workshop
13.00 Lunch
14.00 Creatieve workshop, dans en lichaamswerk
16.30 Sharing
17.30 Slotritueel
18.00 Diner
19.15 Vertrek naar locatie EROS op Locomotiefstraat Utrecht
20.30 Dansvoorstelling EROS
22.00 –  Afterparty  op Locomotiefstraat Utrecht

Winkelwagen
Scroll naar boven