Uitleg lessen week 3

12
Danielle Jaspers online cursus
Abstract intuitive painting - danielle Jaspers

Hieronder kun je de tekst in audio beluisteren in het Nederlands

 

Van Harte Welkom in les 3!

Lieve kunstenaars,

Dat was weer een mooie les afgelopen week. De geboorte van Gaia doet vast ook iets in jullie ook ontluiken. We zijn benieuwd wat er in jullie geboren wil worden en tot bloei wil komen de komende tijd. Kun je er nu geen woorden aan geven, dan zit je gewoon nog in de tussentijd. Wachten en broeden is dan het devies. Niet gaan pushen. Jouw stroom volgt vanzelf haar eigen tempo. Neem je tijd. 

De reacties die wij hebben ontvangen, laten zien dat er iets bij jullie in beweging komt en ook iets bij jullie los maakt en dat ook de schrijfopdrachten goed vallen. Laat ons nog even weten wat het met jou doet in de volgende Q&A Zoom avond. Daar kunnen wij weer op inspelen.

Ter voorbereiding op komende les geeft Danielle een uitgebreide demonstratie over schilderen met acrylinkt, waarbij ze start met aquarelpotloden. Super leuk om te zien. Blijf vooral ook helemaal tot het einde van het filmpje kijken. Ze geeft veel uitleg en in het slot volgt nog iets waar ze zichzelf over verbaasde. Een mooie spontane verbinding die ze voelde tijdens het schilderen. 

Ze heeft gewerkt met aquarelpotloden zwart en bruin, vervolgens acrylinkt in de kleuren sepia, zwart, rood, wit en geel. Na meerdere lagen geschilderd te hebben, heeft ze het gedroogd en vervolgens is ze er verder opnieuw in gaan tekenen met aquarelpotloden. Daarna heeft ze nog met wat goude acrylverf erin geschilderd. 

Het blad is wederom verdeeld in 4 vlakken, zodat er weer veel gevarieerd kan worden in vormen en stijlen. Gun jezelf die speelruimte. Het maakt je vrijer, zodat je tijdens de les zelf gewoon lekker 1 of 2 papieren kunt nemen. Dan is 4 te veel, omdat we dan echt vanuit een proces schilderen. 

Heel veel liefs en veel plezier!

Dag lieverds,

Danielle & Alma

Scroll naar boven