Uitleg lessen week 5

Vrouwencirkel Online
Daan schilderend 04 (2)
Meditatie

 

Van Harte Welkom in les 5! 

 

Lieve dappere kunstenaars,

Wat kom je allemaal tegen op deze bijzondere creatieve reis? 

 

In les 5 gaan we met veel water schilderen. Water is helend, reinigend en zuiverend. Dat weten we allemaal, daarom kan het ook zo fijn zijn om je veel met water te verbinden als je veel emoties voelt zoals verdriet, pijn of teleurstelling. Kennen jullie het experiment van de Japanse wetenschapper Emoto? Waarin aangetoond wordt dat watermoleculen heel gevoelig zijn voor harmonisch geluid, woorden, muziek en klanken? En aangezien wij voor meer dan 70% uit water bestaan, kun je je wel voorstellen dat het dus van groot belang is dat jij jezelf voedt met positieve harmonische geluiden, klanken, woorden of muziek. 

We brengen je deze week daarom het element water, om ondermeer in je gevoelswereld te kunnen verwijlen en je te verbinden met het gebied van je buik en je bekken. Ook je hart en keelchakra zullen mee bewegen. 

In video les 5.1 schildert Danielle met acrylverf en heel veel water. Eerst op een ezel en daarna plat aan tafel.
In video les 5.2 zie je haar schilderen met ecoline en aquarel potlood. Je hebt het niet allemaal nodig. Dit zijn enkel voorbeelden en jij bepaalt zelf wat je uiteindelijk wilt gaan doen om jouw gewenste effect te sorteren.  Dat hangt dus ook helemaal af van waar je uithangt in het proces en welke materialen jij het liefste gebruikt. Natuurlijk kun je ook met aquarelverf en aquarel potloden gaan schilderen en tekenen. In ieder geval heb je voor de les nodig:

  • papier
  • tape
  • zeezout
  • een sateprikker
  • keukenrol
  • kwasten
  • verf en/of ecoline
  • veel water, het liefst ook in zo’n spray of een planten spray
  • eventueel ook nog 96% alcohol.

In de video Ruimte en Reiniging demonstreren we hoe we ons lichaam en onze geest opschonen met heilig water; water dat jij met jouw intentie laadt met schone gedachten en daarmee je lichaam en je geest afstrijkt. Je kunt de filmpjes bekijken. Je hoeft er verder niet mee te doen. Als je dat wel wilt, voel je vrij. Gewoon lekker van alles uitproberen. 

Schrijfopdracht na les 5 – in de tussentijd
Als je zover bent, kun je later in de week verder met het op verhaal komen bij je schilderwerk. In schrijfopdracht 5 doet Danielle voor hoe zij met de opdracht werkt. We oefenen hiermee hoe je van freewriting komt tot verdichte tekst. 

Hierbij ontvang je tevens de Spotify lijst van les 5: klik hier!

Veel veel plezier weer deze week

Liefs, Danielle & Alma

Scroll naar boven